Znajoma przestrzeń oferująca coś zupełnie innego (i pysznego) Manchester Ink Link Biz

Znajoma przestrzeń oferująca coś zupełnie innego (i pysznego) Manchester Ink Link Biz

Restauracja wcześniej znana jako Mint Bistro została przekształcona w KS Kitchen, stylową przestrzeń serwującą autentyczną kuchnię amerykańskich Indian i Nepalu. Fotografia: Carole Robidoux

Manchesterze, New Hampshire – W mieście, w którym zmiany są nieuniknione, wchodząc do znanego miejsca, zdarza się spotkać coś zupełnie innego. I tak było, kiedy niedawno z mężem weszliśmy do lokalu, który niedawno nazywał się Mint Bistro, żeby to sprawdzić Kuchnia Kansasktóra reklamuje się jako restauracja indyjska i nepalska.

Było tak samo, tylko zupełnie inaczej.

W ten dzień powszedni byliśmy jedynymi, którzy jedli w porze lunchu, mimo że przyjęto kilka zamówień na wynos. Po posiłku wiedziałem, że muszę szerzyć ewangelię KS Kitchen, która z pewnością stanie się ulubionym miejscem wśród fanów kuchni indyjskiej/nepalskiej, gdy tylko ludzie znajdą drogę do 1105 Elm St.

Chociaż odkrycie nowej restauracji było równie ekscytujące, podobnie jak nasza szansa na spotkanie z nim Curtisa Lloydalokalnego fotografa, który znalazł swoją niszę, robiąc między innymi zdjęcia jedzenia w restauracjach Centrum grupowe I Uber Eats.

Więcej o tym za chwilę.

Jim i ja zamówiliśmy lekki lunch przy stole i kilka resztek. Kurczak z ostrym czosnkiem z menu przystawek był pyszny i nie mieliśmy problemu z sprzątnięciem talerza. Dostaliśmy też trochę czosnkowego chleba naan i dwie różne zupy – Jim wybrał zupę dal, która była bardziej aromatyczna, a ja miałem zupę ze słodkiej kukurydzy – obie były bulionowe i pocieszające.


Ponieważ byliśmy na tyle pełni, że mogliśmy się zatrzymać, ale nadal byliśmy zainteresowani wypróbowaniem większej części menu, dostaliśmy kurczaka w maśle z ryżem i masłem naan, co zapewniło nam odpowiednią ilość jedzenia na kolację dla dwojga po „lekkim” wczesnym popołudniu. obiad.

Po koronawirusie dania na wynos i z dostawą są nadal popularne

Wracając do naszego niespodziewanego towarzysza lunchu, fotografa Curtisa Lloyda, który faktycznie miał nieporozumienie z właścicielem co do terminu jego przybycia, dając nam mnóstwo czasu na pogawędkę podczas przygotowywania różnych potraw, które przyszedł fotografować. Dowiedzieliśmy się, że jej usługi są ważne – zwłaszcza dla nowej firmy, takiej jak KS Kitchen, która stara się zaistnieć na mapie smakoszy Manchesteru i wyróżnić się na tle tych, którzy wolą jeść poza domem niż w lokalu – frakcji konsumentów rośnie.

READ  Odkryj ukryte, tajemnicze fale upałów, które zagrażają rafom koralowym

według Zakładka Tosty Gwałtowny wzrost liczby usług dostaw i wynos od początku pandemii Covid-19 okazał się trendem, który będzie się utrzymywał. Te restauracje, które pozostały na rynku, zrobiły to, koncentrując się na daniach na wynos i opierając się na usługach dostawczych, takich jak Grub Hub i Uber Eats, aby zapewnić ludziom to, czego chcą, czyli jedzenie w zaciszu i bezpieczeństwie swoich domów.

Tendencja ta nie tylko się utrzymuje, ale jest szczególnie popularna wśród konsumentów z pokolenia milenialsów i pokolenia Z: 63% z Osoby w wieku 18–29 lat zgłosiły, że w ciągu ostatnich trzech miesięcy korzystały z aplikacji lub strony internetowej do dostawy. Oczekuje się, że ogólnie rzecz biorąc, branża dostaw żywności do 2025 r. przekroczy 45 miliardów dolarów.

Fotograf KS Kitchen Curtis Lloyd robi zdjęcie gorącego kurczaka z czosnkiem. Jego celem jest sprawienie, aby klienci przeglądali aplikacje do dostawy jedzenia. Fotografia: Carole Robidoux
Naczynia gotowe do aparatu dla Grub Hub autorstwa Curtisa Lloyda. Fotografia: Carole Robidoux

Misja Lloyd’s jest prosta: rób najbardziej luksusowe i apetyczne zdjęcia, aby zachęcić potencjalnego klienta do przewijania opcji menu w wybranej przez siebie aplikacji do dostawy.

Oczywiście Jim i ja martwiliśmy się, co stanie się z całym pysznym jedzeniem przygotowanym na sesję zdjęciową z Lloydem. Okazuje się, że nie na próżno. Czasami restauracje zapraszają Lloyda, aby zabrał ze sobą jedzenie, co stanowi poważne ryzyko zawodowe, jeśli tak jak Lloyd lubisz jeść. Innym razem stanie się posiłkiem dla personelu.

Smak domu

Oficjalne przecięcie wstęgi KS Kitchen odbyło się 15 października. Burmistrz Joyce Craig trzymała gigantyczne złote nożyczki wraz z restauratorem Sumanem Buddha Magarem z Hooksett, który wyjaśnił, że jego podróż do Manchesteru wiązała się z pragnieniem zrobienia czegoś, co wydało mu się bardziej autentyczne . On i jego rodzina po wirusie Corona.

Burmistrz Joyce Craig dzieli się gigantycznymi złotymi nożyczkami z właścicielem KS Kitchen Samanem Budhą 15 października, aby wziąć udział w uroczystym otwarciu nepalskiej restauracji przy Elm Street. Zdjęcie dzięki uprzejmości

W tym czasie Magar, znany również w swojej ojczyźnie jako nepalski piosenkarz folkowy, od przybycia do Stanów Zjednoczonych w 2010 roku prowadził firmę zajmującą się telefonią komórkową w Nowym Jorku i New Jersey.

READ  Wydobywanie lodu wodnego na Marsie: jak blisko jesteśmy tego osiągnięcia?

Ale po koronawirusie zdecydował, że nie ma już w nim serca i Nowy Jork nie jest już miejscem, w którym chciał być. Nadszedł czas, aby zrobić coś bardziej oryginalnego i spełnić swoje marzenie.

Rozważyli każdą możliwość, „od Kalifornii po New Hampshire” – powiedział Magar i odkrył, że New Hampshire było wszystkim, czego szukali. Jego dwaj wujkowie są wieloletnimi szefami kuchni, więc zlecił im i swojemu bratu stworzenie menu dla KS Kitchen. Nazwa restauracji nawiązuje do jej miejsca narodzin w Nepalu.

„W Kula nie ma dróg, nic. Przewozimy wszystko jakami i końmi. Stamtąd pochodzimy i dlatego powstało KS Kitchen. „K jak Kula, a S to ja, Saman” – mówi Magar. Prowadzi stronę biznesową, a gotowanie pozostawia innym członkom rodziny, w tym żonie, która przez 11 lat była właścicielką restauracji w Indiach.

„Robi bardzo dobre Momos (pierogi) i inne dania nepalskie” – mówi Magar.


Magar ma nadzieję, że KS Kitchen pomoże wypełnić pustkę w autentycznej kuchni nepalskiej i zapewni nowe „ulubione miejsce” dla stałych bywalców, niezależnie od tego, czy szukają domowego smaku, czy przygody z etnicznym jedzeniem.


KS Kitchen mieści się pod adresem 1105 Elm St. W Manchesterze w stanie New Hampshire.

Menu internetowe

Zadzwoń po jedzenie na wynos lub pod numer (603) 512-5577.

godziny pracy

Poniedziałek środa: 10:00 – 1:00
Czwartek i piątek: 10:00 – 2:00
Promienie słoneczne: 10:00 – 1:00

Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *