W Vancouver otwiera się ryba z frytkami Cockney Kings

W Vancouver otwiera się ryba z frytkami Cockney Kings

Dzięki dwóm restauracjom otwartym od dziesięcioleci, ten lokalny przysmak w końcu trafia do Vancouver

Kiedy Gregory Dion miał 15 lat, podjął pracę w firmie Cockings Ryba z frytkami W Burnaby nie miał pojęcia, że ​​ponad 20 lat później to on otworzy pierwszą restaurację w Vancouver.

Od 1965 roku Cockney Kings jest podstawą społeczności — i sąsiedniej lokalizacji New West — przez dziesięciolecia, serwując miseczki smażonej ryby z frytkami z sosem tatarskim i sałatką colesław pokoleniom mieszkańców.

Teraz, przy 1935 Cornwall Street w nadmorskiej dzielnicy Kitsilano w Vancouver, Dion, jego żona Louise i ich zespół są na ostatniej prostej, zanim będą mogli otworzyć drzwi do rzekomo pierwszej oficjalnej franczyzy restauracji, z Dion’s jako pierwszą oficjalną franczyzą restauracji franczyzowa. Dumny właściciel i operatorzy.

„W końcu zdecydowałem, że jestem gotów spróbować z rybą z frytkami” – powiedział Dion przez telefon Via Via.

Z uznaniem dla jego byłego szefa, Daniela Turnera, który Współwłaściciel restauracji Burnaby i New West Wraz z żoną Christy, Dion jest podekscytowany możliwością urzeczywistnienia pewnych długoterminowych planów, aby wprowadzić sklep rybny z frytkami w stylu londyńskim do nadbrzeżnej społeczności Vancouver.

Zestawy Cockney Kings będą oferowane głównie na wynos, z 10 miejscami dostępnymi dla gości, którzy będą mogli zjeść posiłek na miejscu po złożeniu zamówienia w kasie.

„Człowieku, to byłby świetny sklep z rybami i frytkami!”

Dion mówi, że pandemia umożliwiła firmie Cockney Kings „dostosowanie przepływu pracy w celu masowego przyjmowania posiłków na wynos”, co z kolei zainspirowało Dion do rozważenia otwarcia własnej witryny skupiającej się na serwowaniu gotowych posiłków lokalnym rodzinom, plażowiczom i rybom. fani chipsów z frytkami.

„Wtedy pomysł stał się dla mnie bardzo realny” — opisuje Dion, zauważając, że rozmowy z Turnerami rozpoczęły się na dobre na początku 2021 roku.

READ  Analitycy uwielbiają te przynoszące gotówkę akcje

Dion miał na myśli tylko jedno miejsce na swój pierwszy solowy projekt w Cockney Kings, które było jednorazowym pustym miejscem dla Peg Bird z Kornwalii. Restaurator mówi, że on i jego żona przechodzili obok opuszczonego lokalu w drodze po bajgla do pobliskiego Siegel’s i pomyślał sobie: „Człowieku, to byłby świetny sklep z rybami i frytkami!”.

Chociaż budynek z 1939 roku nie był gotowy do wynajęcia, kiedy nadszedł czas, aby Dion spełnił swoje marzenie, udało mu się znaleźć właściciela i zawrzeć umowę. Jedynym miejscem, w którym Dionne kiedykolwiek szukała pierwszych Cockney Kings, było Vancouver. Ma nadzieję, że długoterminowa dzierżawa będzie oznaczać początek nowej lokalnej tradycji ryb z frytkami.

Czego można się spodziewać po nowych Vancouver Cockney Kings

Dionne mówi, że wnętrze nowego sklepu w Vancouver zachowa nieco dziwacznego uroku klasycznych brytyjskich wiewiórek, jednocześnie podnosząc estetykę dzięki współczesnemu wyglądowi. Dla tych, którzy dorastali, śmiejąc się z papierowych serwetek Cockney Kings wydrukowanych z fragmentami powiedzeń Cockneya, Dion mówi, że zostały one w dużej mierze wycofane podczas pandemii jako środek oszczędzania odpadów (ale nadal są używane dla najmłodszych klientów), ale slang będzie miał obecność w nowym sklepie.

Menu w nowym Vancouver Cockney Kings będzie dokładnie takie samo jak jego poprzedników w Burnaby i New West, z dwoma głównymi wyjątkami. Po pierwsze, ze względu na niewielką jadalnię i skupienie się na serwowaniu dań na wynos, nie będą oferować opcji „wszystko, co możesz zjeść”, a po drugie, Dion mówi, że obecnie nie będą umieszczać zupy z owoców morza w menu restauracji.

W przeciwnym razie goście mogą spodziewać się smażonych owoców morza Cockney Kings, takich jak dorsz, halibut lub łosoś, serwowanych w zestawach obiadowych lub na sztuki, z innymi pozycjami menu, takimi jak burgery rybne, smażone kalmary i stripsy z kurczaka – wszystkie klasyczne i współczesne dania, które Słynie z oryginalnych restauracji.

READ  Ceny złota zbliżają się do sesyjnych maksimów, gdy Rezerwa Federalna podnosi stopy procentowe o 75 punktów bazowych

Przeniesienie starej restauracji do następnego rozdziału

Wraz z jedzeniem pojawia się przyjazna atmosfera, na której wielu lojalnych klientów Cockney Kings polegało przez ostatnie prawie 60 lat.

„Dla mnie mniej chodzi o rybę z frytkami, a bardziej o używanie jedzenia w celu poprawy życia ludzi” — wyjaśnia Dion.

„Zawsze staraliśmy się, aby wszyscy czuli się jak w domu. Dorastałem w restauracji, to mój dom” – dodaje. „Chcemy, aby Twoje doznania kulinarne były relaksującymi doznaniami”. Dion opisuje, jak obsługiwał klientów jako dzieci, które teraz widzi, jak przychodzą do pierwotnej lokalizacji ze swoimi dziećmi. Jest również bardzo dumny z tego, że należy do firmy, która koncentruje się na rozpoznawaniu nazwisk klientów i regularnych zamówieniach.

„Chociaż się rozwijamy, nadal jesteśmy rodzinni, mamy i tatę” — zeznaje Dion.

Dionne mówi, że budowanie na marce takiej jak Cockney Kings oznacza uważną pracę nad uhonorowaniem przeszłości przy jednoczesnym doskonaleniu się w biznesie. Mówi, że on i Turnerowie mają bliskie stosunki robocze, zauważając, że odegrali kluczową rolę we współpracy z nim przy otwieraniu jego pierwszej lokalizacji. Dion mówi, że Cockney Kings nadal jest firmą rodzinną, chociaż główni członkowie rodziny się zmienili, wszyscy pozostają w bliskim kontakcie i konsultują się z ocalałymi członkami rodziny założycieli restauracji.

Lyn Evans i jego żona Joan otworzyli pierwsze Cockney Kings w North Burnaby w 1965 roku. Rodzina Evansów ostatecznie przekazała lokalizację Burnaby swojej córce Lee i jej mężowi Normowi Ashby’emu, którzy byli pierwszymi pracodawcami Dion.

Teraz Dion stoi na czele przeniesienia dziedzictwa Cockney Kings w przyszłość.

To, co on, jego żona i ich pracownicy mają nadzieję zrobić z pierwszymi Vancouver Cockney Kings, to „utorować drogę” dla ewentualnego dalszego rozwoju firmy w Kolumbii Brytyjskiej, Dion drażni się, że z jej głębokimi korzeniami w Okanagan, Uwielbiam na przykład, aby Cockney Kings pracowali w Penticton. Ta pierwsza nowa lokalizacja posłuży jako plan dla przyszłych placówek, jednak Dionne twierdzi, że ekspansja nie nastąpi natychmiast.

READ  Pracownik OpenSea oskarżony o rzekome wykorzystanie informacji poufnych w NFT

„Zastosujemy ostrożne i wyważone podejście” — wyjaśnia Dion. „Chcemy naprawdę dobrze przemyśleć te strony”, kontynuuje, zauważając, że Cockney Kings zdecydował się skupić na byciu społecznością i służeniu lokalnym mieszkańcom czymś więcej niż tylko rynkiem turystycznym.

Obecnie Dions koncentruje się na wykonaniu ostatnich kroków w celu otwarcia drzwi do lokalizacji przy Cornwall Avenue. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, otwarcie nastąpi pod koniec sierpnia, w samą porę, aby zebrać wielu plażowiczów szukających ryb z frytkami na cały dzień na plaży.

Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *