Ukryty klejnot Calgary oferuje drogie mięso w okazyjnej cenie

Ukryty klejnot Calgary oferuje drogie mięso w okazyjnej cenie

Długoletni ukryty klejnot w Calgary przyciąga uwagę wśród tych, którzy chcą ulżyć drogim białkom.

Znajduje się w głębi budynku John Ware Building Instytut Technologii Południowej Alberty (SAIT), „Rzeźnik” oferuje różne rodzaje mięsa i ryb po obniżonych cenach.

Wszystko dzięki staraniom studentów i pracowników z Oprogramowanie do zarządzania mięsem i wędlinami Kto najpierw przynosi produkt, a następnie sprzedaje go ze zniżką.

„Oferujemy bardzo dobrą ofertę na mięso”, powiedział trener programowy Ray Bucknell podczas niedawnej wycieczki do Global News.

Bucknell nie powiedział, ile wynosiła umowa, stwierdzając, że celem nie było „osłabienie” miejskich rzeźników lub sprzedawców detalicznych, ale raczej zapewnienie klientom przerwy.

Kontynuacja historii pod reklamą

„Nasza mentalność polega na tym, że możemy pomóc społeczności, dostarczając białka w dobrej cenie” – dodał. „Celem jest, aby ich ceny były wystarczająco konkurencyjne, aby zmotywować ludzi do zakupów w SAIT”.

Studenccy rzeźnicy przygotowują mięso w SAIT.

Globalne Calgary

Czytaj więcej:

Oczekuje się, że ceny żywności wzrosną o kolejne 5-7% w 2023 r. po rekordowym roku inflacji: raport

Napęd zadziałał.

Global News zbadał długą kolejkę klientów w ostatni czwartkowy poranek. Chcieli uzyskać niższe ceny. Ale Bucknell powiedział, że losowanie to nie tylko to — to także produkt i usługa.

„To naprawdę dobre mięso” – powiedział. „Tak, stwórz ucznia. Ale ci studenci, oni wszyscy są bardzo poważni.”

„Staramy się zapewnić miejsce, do którego ludzie mogą pójść i przekonać się, jak wygląda rzeźnik z pudełkiem świeżego mięsa. Produkty, którym mogą zaufać.”

Kontynuacja historii pod reklamą

Jednak dla niektórych z tych w kolejce łączna cena była remisem.

„Za każdym razem oszczędzam od 50 do 70 dolarów” — powiedział student John Malley.

Podczas swojej ostatniej przejażdżki czuł się, jakby trafił w dziesiątkę.

„Trzy rostbefy. Trzy żeberka. Sześć burgerów z bizona. Wszystko za 65 dolarów. Nie do pobicia.”

„Niewiele więcej można powiedzieć, mając kość T za 12 dolarów” — powiedział student Dylan Duffin.

Rzeźnia w SAIT oferuje konkurencyjne ceny mięsa przy wysokich cenach.

Globalne Calgary

On ogląda:

Bliższe spojrzenie na dyskontowanie zakupów rządu federalnego

Program rzeźniczy SAIT istnieje od ponad trzech dekad, a rzeźnictwo istnieje również od kilku lat. Jest to w dużej mierze tajemnica poliszynela dla obecnych i byłych studentów oraz personelu. Opinia publiczna również zaczęła zwracać na to uwagę, powiedział Bucknell, prawdopodobnie z powodu wysokich cen mięsa.

Kontynuacja historii pod reklamą

według Sylvain Charlebois jest kanadyjskim naukowcem i profesorem dystrybucji i polityki żywnościowej na Uniwersytecie Dalhousie w Halifaksie.Ceny wołowiny wzrosły o 16 procent od 2021 roku. Kurczak również odnotował wzrost o 21 procent dzięki ptasiej grypie.

Bucknell powiedział Global News, że często są w stanie obniżyć ceny dzięki temu, że nie muszą płacić swoim pracownikom – przynajmniej nie pieniędzmi.

Zauważył, że „jesteśmy w stanie dać niewielką zniżkę za to, że nie dajemy studentom pensji”.

Powiedział, że uczniowie mają świetne praktyczne doświadczenie w nauce — nawet jeśli produkt końcowy nie jest „idealny”.

„Możesz mieć stek, który może być trochę w kształcie klina, źle oznaczony lub takie małe rzeczy” – powiedział. „Ale szczerze mówiąc, nie złożyliśmy żadnych skarg”.

Studenci rzeźni przygotowują się na przyszłość.

Globalne Calgary

Rzeźnia jest otwarta w czwartki rano od 10 rano. do południa, a sklep jest otwarty pięć dni w tygodniu. Sam program przyjmuje rocznie 30 studentów i ma roczną listę oczekujących. Northern Institute of Technology (NAIT) w Edmonton ma podobny program i usługi.

i skopiuj 2023 Global News, oddział Corus Entertainment Inc.

READ  Dane o ruchu drogowym na żywo w Toronto pokazują najgorsze czasy jazdy

Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *