Stills rezygnuje z planów budowy destylarni w centrum Kamloops i wykorzysta przestrzeń do rozbudowy stoczni u źródła

Stills rezygnuje z planów budowy destylarni w centrum Kamloops i wykorzysta przestrzeń do rozbudowy stoczni u źródła

Stills rezygnuje z planów destylarni i skupia się na restauracji.

Restauracja, 501 Lansdowne Street, Został otwarty latem ubiegłego roku. W tamtym czasie pracownicy twierdzili, że nadal pracują nad opracowaniem procesu destylacji, ale teraz całkowicie porzucili destylarnię.

Oryginalna koncepcja nigdy nie była projektowana z myślą o umieszczeniu jej w obecnej lokalizacji – planowana destylarnia była za duża i za ciężka w stosunku do budynku, powiedział Brian Pilbeam, dyrektor operacyjny Invictus Properties, właściciela The Hive and Stills Co.

„To ogólna koncepcja, którą chcieliśmy stworzyć, aby stworzyć destylarnię, a następnie rozpoczęliśmy powtarzalny proces wszystkiego” – powiedział.

„Dodaliśmy wewnętrzną restaurację i salon degustacyjny i naprawdę sądzono, że znajduje się on w kilku różnych lokalizacjach w Kamloops w różnym czasie”.

Gdy Pilbeam zdał sobie sprawę, że lokalizacja nie jest odpowiednia zarówno dla destylarni, jak i baru, powiedział, że podjęto decyzję o kontynuacji budowy baru i restauracji i porzuceniu planów dotyczących destylarni.

Przestrzeń, w której mieściła się gorzelnia, została teraz przekształcona w przedłużenie obecnego dziedzińca restauracji – powiedział.

„To główny cel startupów i jest to bardzo powszechne” – powiedział Pilbeam.

Na tę decyzję wpłynęło wiele czynników – przestrzeń była zbyt mała, sprzęt zbyt ciężki, a przed rozpoczęciem budowy nie wzięto pod uwagę takich kwestii jak wentylacja – powiedział Pilbeam.

„Ten proces trwał dwa lata. Przeszliśmy przez wiele różnych kwestii związanych z tym, jak chcieliśmy, aby wszystko wyglądało” – powiedział.

„Po prostu nie mieścił się w przestrzeni, był za mały i za ciężki, a w pozostałej części restauracji nie zapewniłoby nam wystarczająco dużo miejsca, aby zapewnić publiczności taki salon, jaki chcieliśmy”.

Pilbeam powiedział, że trudno jest określić, czy zmiana planów będzie miała wpływ na biznes, ale odbiór na lokalnym rynku był „bardzo pozytywny”.

READ  Poznaj kanadyjskiego bombowca w ramach pierwszej misji cywilnej na Międzynarodową Stację Kosmiczną

„Być może jest kilku zagorzałych zagorzałych, którzy szukają lokalnej destylarni do wypróbowania” – powiedział.

„Ale uważamy, że ludzie są naprawdę podekscytowani i doceniają to, co robimy teraz”.

Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *