Hamilton Pizzeria zdobywa nagrodę za najlepszy kawałek sera na świecie po wyścigu mającym na celu dostarczenie ciasta z Kanady do Vegas

Hamilton Pizzeria zdobywa nagrodę za najlepszy kawałek sera na świecie po wyścigu mającym na celu dostarczenie ciasta z Kanady do Vegas

Szukasz najlepszej pizzy z serem na świecie? Nie szukaj dalej niż Hamilton.

Lokalna pizzeria Cowabunga zdobyła w zeszłym tygodniu tytuł najlepszego kawałka pizzy z serem w konkursie International Pizza Challenge w Las Vegas, co jest prestiżową nagrodą dla pasjonatów pizzy, powiedział CBC współwłaściciel Andy Huynh. Rano metro Wtorek.

„To popycha nas na dalszą ścieżkę, niż mogliśmy sobie kiedykolwiek wyobrazić” – powiedział Huynh. „Zawsze chciałem zdobyć taką nagrodę”.

Za idealnym ciastem i słodkim zwycięstwem krył się burzliwy wysiłek zespołowy.

Kluczem do pizzy Cowabunga jest ciasto na zakwasie, które musi stać i ostygnąć przez co najmniej 72 godziny, powiedziała Huynh.

11:01Hamilton Pizzeria zdobywa nagrodę za „Najlepszą pizzę z sernikiem” na świecie

Andy Huynh jest współwłaścicielem Cowabunga Pizzeria w Hamilton.

Huynh powiedział, że oznacza to, że on i współwłaściciel Justin Tanda przygotowali ciasto przed podróżą do Las Vegas. Następnie część ciasta zapakowali do sprawdzonej lodówki, a resztę do podręcznych toreb, przechowywanych w chłodzie obok torebek z mrożonymi owocami.

Kiedy wylądowali w Las Vegas i udali się po swoje najcenniejsze rzeczy, odkryli, że zaginął Dough. Sięgnęli więc po otrzymany od losu zapas, który zapewnił im czwarte miejsce w pierwszej rundzie konkursu, co wystarczyło na miejsce w finale.

Współwłaściciel Cowabunga, Andy Huynh, przynosi wielokrotnie nagradzaną pizzę z serem do restauracji mieszczącej się przy Vine Street w centrum Hamilton. (Eva Salinas/CBC)

Huynh powiedział, że następną przeszkodą było znalezienie sposobu, aby w ciągu 24 godzin prawidłowo osadzić więcej ciasta w Hamilton na całym kontynencie.

Jeden z ich pracowników zarezerwował w ostatniej chwili lot, aby w środowy wieczór przewieźć ciasto tysiące kilometrów na czwartkowe zawody.

„To był całkiem beztroski moment” – powiedział Huynh.

Jako produkt końcowy wykorzystali także ten sam kanadyjski ser i sos.

Mężczyzna opuszcza pizzerię
Klient opuszcza Cowabunga na Vine Street. (Bobby Hristova/CBC)

Huynh powiedział, że w kolejnych dniach klienci odwiedzali ich lokale przy Vine Street i Upper Wellington Street, aby im pogratulować i zjeść kęs słynnego kawałka.

READ  Japońska Kanda twierdzi, że jest gotowa podjąć niezbędne kroki w odpowiedzi na gwałtowny spadek jena

„Czekamy, aby zobaczyć, co wydarzy się w nadchodzących tygodniach i miesiącach i jak bardzo pomoże to naszej firmie” – powiedział.

John Chetty, współzarządca Queen Margherita Pizza w Toronto, był jurorem w bliżej rodzinnym konkursie – Canadian Pizza Summit – gdzie inna pizzeria Hamilton, Maipai tiki i pizzeria Maipai, zdobyła tytuł najlepszego przepisu na pizzę dla Mali. Ciasto miodowe.

Chitty powiedziała wcześniej CBC Hamilton, że Kanada ma „wielki talent”, jeśli chodzi o kucharzy zajmujących się pizzą. Dwa główne centra kulturalne produkcji pizzy w Kanadzie to Greater Toronto Area i Montreal, z których ten ostatni ma „autentyczne korzenie i bardzo innowacyjnych szefów kuchni, którzy są gotowi podejmować ryzyko” – powiedział.

Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *