Vancouver Coastal Health ostrzega przed zagrożeniami dla zdrowia w oliwie z oliwek

Vancouver Coastal Health ostrzega przed zagrożeniami dla zdrowia w oliwie z oliwek

Detalista nie spełniał norm bezpieczeństwa żywności, aby „eliminować szkodliwe bakterie, które mogą powodować choroby, w tym zatrucie jadem kiełbasianym przenoszonym przez żywność”.

Vancouver Coastal Health (VCH) ostrzega, że ​​butelkowane oliwy z oliwek w dwóch lokalnych restauracjach mogą zawierać szkodliwe bakterie.

W zaleceniu dotyczącym zdrowia publicznego wydanym w piątek, 16 czerwca, regionalny organ ds. zdrowia informuje, że pakowane zioła i oliwa z oliwek z dodatkiem chili będą sprzedawane w Varina’s Pizza przy 915 Main Street w Vancouver i Varina’s Legna przy 119 2nd Street East w Północnej Karolinie. Zgodnie z komunikatem prasowym Vancouver nie zostało wyprodukowane przy użyciu metody zatwierdzonej zgodnie z normami bezpieczeństwa żywności.

Każdy, kto kupił produkty, których dotyczy problem, musi je wyrzucić lub zwrócić do którejkolwiek z restauracji; Nie są już dostępne w sprzedaży na tych stronach.

Badanie zdrowia publicznego wykazało, że zapakowane produktyPizza Farina z oliwą z oliwek i ostrą papryką’ I ’Pizza Farina z oregano marynowana w oliwkach olej’ Nie spełniał norm bezpieczeństwa żywności „eliminując szkodliwe bakterie, które mogą powodować choroby, w tym zatrucie jadem kiełbasianym spowodowane przez żywność Clostridium botulinum zatruć. „

Gdy sprzedawca został powiadomiony o problemie, zaprzestał produkcji i sprzedaży obu produktów oraz współpracował z Public Health.

VCH zauważa, że ​​plik Clostridium botulinum Toksyny w żywności i napojach mogą powodować zatrucie jadem kiełbasianym, które jest „rzadką, ale potencjalnie poważną chorobą, która może powodować niepełnosprawność i ma wysoki wskaźnik śmiertelności, zwłaszcza jeśli nie zapewni się wczesnej diagnozy i leczenia”.

Chociaż żywność zanieczyszczona tą toksyną może nie wyglądać ani nie pachnieć nietypowo, spożywanie żywności z nią może powodować objawy, takie jak nudności, wymioty, niewyraźne widzenie, niewyraźna mowa, trudności w połykaniu, osłabienie mięśni, aw niektórych poważnych przypadkach niewydolność oddechowa lub porażenie.

Objawy zatrucia jadem kiełbasianym zwykle pojawiają się od 12 do 36 godzin po spożyciu skażonej żywności.

READ  Zysk BC Ferries nie wystarczył prezesowi na utrzymanie pracy

W chwili pisania tego tekstu firma VCH nie otrzymała zgłoszeń o chorobach związanych ze spożyciem produktu.

Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *