Dramatycznie przeprojektowana przestrzeń barowa Osso właśnie się otworzyła – Scout Magazine

Dramatycznie przeprojektowana przestrzeń barowa Osso właśnie się otworzyła – Scout Magazine

Towary z Baru Osso

Whistler, Kolumbia Brytyjska | Toptable Group, wiodąca kanadyjska firma z branży hotelarsko-gastronomicznej, której celem jest tworzenie eleganckich, przystępnych posiłków, ma przyjemność ogłosić, że jej popularna, inspirowana hiszpańską restauracją, Bar Oso, została oficjalnie otwarta i wita gości z powrotem po przeprojektowaniu swojej przestrzeni.

Oso, co po hiszpańsku oznacza „niedźwiedź”, w hołdzie dla dzikiej przyrody Whistlera, będzie nadal oferować obfitość inspirowanych Hiszpanią małych talerzy, tapas i ręcznie robionych wędlin – w połączeniu z koktajlami i ręcznie robionymi winami z bliska i z daleka.

„Od ponad czterech dekad nasz zespół poświęca się dostarczaniu niezapomnianych doznań kulinarnych. Ten projekt jest świadectwem tego zaangażowania, ponieważ marzyliśmy o zapewnieniu naszym gościom świeżego wyglądu, skupionego na podświetlanym barze z onyksu i większej przestrzeni dla wszystkich. ”- powiedział Michael Doyle, prezes Toptable Group w Bar Oso. ”Jesteśmy bardzo wdzięczni społeczności Whistler za ich wsparcie i cieszymy się, że możemy powitać wszystkich z powrotem”.

Pod kierunkiem Dyrektora Kulinarnego Toptable, szefa kuchni Jamesa Walta (Araxi, Il Caminetto) i szefa kuchni Jorge Munoza Santosa z Madrytu, menu Baru Oso będzie nadal zapewniać gościom uwielbiane przez nich klasyki, Croquetas de Setas, Organic Chicken Empanada, Berenjenas Con Mel (chrupiący bakłażan), ceviche mixto + homar, dziki przegrzebek crudo, ośmiornica w stylu „George”, gambas al ajillo; oraz różnorodne potrawy zachęcające do dzielenia się wędlinami; Jambon Iberico Di, Prosciutto San Daniele, Serrano, Chorizo, Winylowe Salami, Parfait Z Wątróbek Kaczych, Pasztet Fizzy, Rillette Królicza, Terrina Z Szynki Wędzonej, Mieszanka Serów. Lista deserów obejmuje Jumbo Chocolate Chip Cookie, baskijski sernik i Crema Catalana.

Zespół recepcji jest prowadzony przez Operations Manager, Whistler, Darren Newton i Senior Restaurant Manager, Emyr Buckley, którzy wnoszą ponad dziesięcioletnią wiedzę branżową. Bar Manager Milan Katrenic oferuje napoje w programie Gin & Tonic, prezentującym wybór uznanych na całym świecie naparów.

READ  Nowe badanie pokazuje, że śnieg na Marsie jest zakurzony i może się stopić

Dyrektor winiarski Toptable Group, Shane Taylor, stworzył menu, które celebruje różnorodność win z Hiszpanii, jednocześnie honorując najlepsze winnice BC.

Położony w samym sercu Whistler Village przy 4222 Village Square, w pobliżu siostrzanych restauracji Araxi i Il Caminetto, Bar Oso będzie otwarty codziennie od godziny 16:00.

Rezerwacje nie są wymagane, ponieważ przyjmujemy naszych gości na zasadzie „kto pierwszy, ten lepszy”. Połącz się z nami online pod adresem www.baroso.ca Lub dzwoniąc do naszego zespołu pod numer (604) 962-4540.


Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *