Zakład przetwórstwa mięsnego w Saskatoon został zamknięty po tym, jak urzędnicy odkryli, że większość żywności zakładu była „znacząco skażona” gryzoniami.
W komunikacie prasowym Saskatchewan Health Authority (SHA) poinformował, że afro-karaibskie przetwórcy mięsa i afro-karaibskie magazyny przejęły całą ich żywność.
Odwiedzino obiekt przy ul. 325-20. West w Saskatoon, przez inspektorów zdrowia publicznego 15 grudnia, 16 grudnia i 17 grudnia.
Inspektorzy stwierdzili, że większość żywności na miejscu była silnie skażona.
Afrokaraibskie Przetwórnie Mięsa i Afrokaraibskie Magazyny oferowały żywność do bezpośredniej sprzedaży publicznej oraz dostarczały produkty spożywcze do innych zakładów w prowincji.
Cała żywność jest zabezpieczona w Afro-Caribbean Meat Processor i Afro-Caribbean Warehous na terenie obiektu.
SHA powiedział, że każdy lub jakakolwiek firma, która kupiła produkty w placówce lub z jej magazynu, powinna natychmiast wyrzucić wszystkie produkty w przepuszczalnych opakowaniach.
Wszystkie produkty spożywcze w nienaruszonych, nieprzepuszczalnych opakowaniach należy myć i sterylizować wodą z mydłem lub roztworem 15 ml wybielacza w jednym litrze wody.
SHA powiedział, że sterylizacja musi zostać zakończona przed otwarciem opakowania lub spożyciem zawartości.
„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”