Browar w East York przenosi się z Toronto ze względu na rosnące koszty

Browar w East York przenosi się z Toronto ze względu na rosnące koszty

Browar w East York twierdzi, że zamyka swoje podwoje w Toronto i wyprowadza się z miasta ze względu na rosnące koszty.

Jeff Manole, współzałożyciel Muddy York Brewing Co., otworzył browar dziewięć lat temu wraz z żoną Susan, a obecnie zatrudnia osiem osób.

Jednak rosnące koszty skłoniły ich do podjęcia decyzji o przeniesieniu firmy z Toronto do Stouffville.

„Mieliśmy nadzieję, że biznes będzie się rozwijał, że uda nam się pozyskać kapitał i ostatecznie kupić budynek, ale przez cały czas pozostawało to poza naszym zasięgiem. Za każdym razem, gdy starczało nam pieniędzy, budynek [cost] Podwojone. „To trzy razy tyle, ile było warte w ciągu 10 lat” – Manul powiedział CityNews.

Budynek został sprzedany warunkowo, a umowa najmu nie została przedłużona. Opisał wynajęcie kolejnej powierzchni w pobliżu jako „możliwe”, dodał jednak, że stawki czynszu również poszły w górę i trudno jest znaleźć powierzchnię przemysłową o takiej wielkości, jakiej potrzebuje.

„To na pewno wywrze presję na to, co robimy. Marże w branży piwowarskiej rzemieślniczej są ogromne.

Przeniesienie firmy nie będzie łatwe.

„To będzie wymagało dużo pracy… Mamy tu dziewięć lat pracy do rozpakowania” – powiedziała Manole.

Jeśli chodzi o ogólne środowisko biznesowe, Manul opisuje je jako mieszane. Powiedział, że Toronto to dobre miejsce do prowadzenia interesów, przy dużym popycie, ale dodaje, że presja podatkowa i regulacyjna, jaką miasto i prowincja wywiera na browary, może być ogromna.

„Znam inne browary w prowincji, które już się z tym borykały i nadal borykają się z tym problemem. Zobaczymy w Toronto, jeśli zacznie się to zdarzać częściej, myślę, że tak się stanie”.

Tymczasem dyrektor wykonawczy Toronto Association of Business Improvement Areas, John Kyro, powiedział, że miasto utrzymuje głównie własną społeczność biznesową.

„Toronto to nadal bardzo dobre środowisko, w zależności od rodzaju firmy, jaką chcesz założyć, w której chcesz rozpocząć działalność” – powiedział Kiro.

READ  Freeland kwestionuje raport PBO, według którego subsydiowanie Volkswagena kosztowałoby 3 miliardy dolarów więcej niż pierwotnie szacowano

Dodał jednak, że browary stoją przed wyjątkowymi wyzwaniami.

„Rzeczywistość jest taka, że ​​powierzchnia powierzchni biurowej w Toronto jest większa niż poza Toronto, zatem rzeczywistość jest taka, że ​​firmom, które potrzebują dodatkowej powierzchni, będzie prawdopodobnie trudniej działać w Toronto” – dodał Kiro.

Manole powiedział, że nowa lokalizacja w Stouffville jest prawie ukończona i ma nadzieję, że zacznie działać w lutym przyszłego roku.

Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *