Po prawie dekadzie nadszedł czas na mały koncepcyjny wstrząs, ponieważ bar Gyoza w centrum miasta stał się nowym miejscem w dni powszednie dla japońskich curry.
Wa! curry to nowy koncept wprowadzony na rynek w połowie marca w przestrzeni 622 W Pender St, która od dawna jest miejscem docelowym dla ramen i boków, a przez jakiś czas małym rynkiem.
Własność restauracji pozostała taka sama — cenione restauracje Apurey Canada w Vancouver wciąż stoją za nowym przedsięwzięciem skoncentrowanym na curry — ale zespół uznał, że nadszedł czas na zmianę.
Wa! Curry bierze swoją nazwę od japońskiego słowa „washoku”, które zasadniczo oznacza japońskie jedzenie – symbolizujące harmonijną naturę kuchni japońskiej, jak opisuje restauracje Aburi, które używają tego terminu w połączeniu z popularnym przedsięwzięciem Aburi Market (flagowy niezależny sklep na rynku w West Vancouver w Ambleside).
Kolacje w Wa! Curry przetestuje koncepcję dań na miejscu i na wynos z menu dań curry i wagyu, przygotowanych z wykorzystaniem Iwate A5 wagyu prosto z Japonii, wraz z wegetariańskim curry keema, wszystkie podawane z ryżem.
Dostępny będzie szereg dodatków, aby wzbogacić potrawy, takich jak panierowane smażone krewetki, katsu wieprzowe, smażone przegrzebki, smażony żółty ogon, stek z Hamburga, japoński smażony kurczak, smażony kaizen, brukselka, ziemniaki, słodkie ziemniaki i chrupiący tempeh .
„Chcieliśmy stworzyć miejsce, które oferuje gościom wygodę i wygodne jedzenie i nie możemy się doczekać, aby mogli spróbować curry z najlepszą japońską wołowiną” – powiedział Seigo Nakamura, założyciel i dyrektor generalny Aburi Restaurants Canada w komunikacie dla mediów.
Ograniczona liczba miejsc siedzących będzie dostępna na zasadzie „kto pierwszy, ten lepszy”. pod wa! Zgodnie z zawiadomieniem curry, Aburi nadal wykorzystywał przestrzeń kuchenną w dawnym barze Gyoza jako kuchnię komisową do swoich operacji. Wa! Curry’s będzie otwarte od poniedziałku do piątku od południa do 17:00
„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”