Kobiety-dyrektorzy zachowają swoje stanowiska w zarządzie Algoma Steel

Zaledwie dwa lata temu producent stali SALT proponował wejście na giełdę z zarządem złożonym wyłącznie z mężczyzn

Z wyjątkiem jednego dyrektora, który zrezygnował na początku tego roku, Algoma Steel Group Inc. Wybierasz ten sam zarząd, który wybrałeś o tej porze w zeszłym roku.

Wybrano wszystkich 11 byłych dyrektorów nominowanych na wtorkowym wirtualnym dorocznym zgromadzeniu.

Brian Pratt złożył rezygnację z członkostwa w zarządzie z powodów osobistych 29 marca i nie został zastąpiony.

Wśród ponownie wybranych dyrektorów znalazły się trzy kobiety dodane w zeszłym roku: Mary Ann Bushkins, Avi J. Lethbridge i Jill Rubinstein.

Zaledwie dwa lata temu producent stali SALT wszedł na giełdę z zarządem złożonym wyłącznie z mężczyzn, kilka miesięcy po tym, jak ostatnia spółka z indeksu S&P 500 z zarządem złożonym wyłącznie z mężczyzn dodała kobietę na stanowisko dyrektora.

Burzliwa historia Algoma Steel sięga 2007 roku, kiedy prokurator okręgowy (obecnie sędzia) Victoria Chiappetta została wiceprezesem oraz radcą prawnym i głównym producenta stali.

„Zaangażowanie Algomy w różnorodność i równość jest realne i jest widoczne w działaniach podejmowanych od 2019 roku w celu poprawy różnorodności płci w naszym zespole kierowniczym wyższego szczebla” – mówi Laura Devoni, dyrektor ds. korporacyjnych i zrównoważonego rozwoju w Algomie. SooDzisiaj.

„Od 2019 roku znaczna liczba kluczowych stanowisk kierowniczych w operacjach i zarządzaniu została obsadzona przez utalentowane kobiety, w tym naszą dyrektor zarządzającą – DSPC [Direct Strip Production Complex] operacje młyna; Dyrektor ds. korporacyjnych i zrównoważonego rozwoju; Wiceprezes – Radca Prawny; Wiceprezydent – ​​Ludzie i Kultura; i nasz dyrektor ds. zasobów ludzkich” – powiedział Devone.

Jeden z członków zarządu Algoma Steel przedstawia się jako Azjata.

Dwie osoby uznano za niedostatecznie reprezentowane w Kanadzie.

Jeden identyfikuje się jako Latynos lub Latynos.

Dziewięciu nie ujawnia swojego pochodzenia demograficznego.

W Algoma Steel nie ma dyrektorów identyfikujących się jako osoby LGBTQ+.

READ  Dzięki Ontario Vaccine Certification adwokaci pytają: Jak będziesz pracować z bezdomnymi?

W swoim inauguracyjnym raporcie ESG opublikowanym na początku tego miesiąca firma stwierdziła: „Chociaż na dzień sporządzenia niniejszego Raportu nie mamy formalnej polityki ani celów dotyczących reprezentacji kobiet lub niektórych grup w naszych zarządach lub kierownictwie wyższego szczebla, „ Komitet ds. Nominacji i Zarządzania pracuje nad przyjęciem formalnej polityki dotyczącej różnorodności na rok finansowy kończący się 31 marca 2024 r.”.

Rada 2023 składa się z:

• Mary Ann Bushkins
  • Michaela Garcii
  • Jamesa Gwena
  • Andy’ego Harshawa
  • Ave J.Lethbridge
  • Michaela McQuaida
  • Sanjay Nakra
  • Eryk S. Rosenfelda
  • Jill Rubinstein
  • Andrzej Schultz
  • Dawid D. Sgro

We wtorek firma wyznaczyła firmę Deloitte LLP na audytora na rok finansowy 2023.

Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Rekomendowane artykuły