Wirus koronowy i restauracje. 20 tys. Wystartowało ponownie w styczniu | Informacje o DVP

Sekretarz Generalny Polskiej Izby Gospodarczej Gastronomii (IGP) Sawomir Crisp szacuje, że nawet 20 tys. Wykluczonych i wykluczonych przedsiębiorców gastronomicznych w tarczach pomocowych wznowiło działalność po 18 stycznia.

„Hasło, że firmy upadają, nie znajduje potwierdzenia w danych”

Hasło, że firmy spadają, nie znajduje potwierdzenia w danych – powiedział Marek Niduzak, wiceminister rozwoju, pracy i technologii Sezmilu.

Zobacz też

Jak podkreśla Chaomir Crisp, Izba otrzymała te informacje sanepid W ciągu jednego dnia przeprowadził ponad 1300 testów na ponownie otwartym kampusie, stąd wielkość otworów.

– W tym miejscu należy podkreślić Wykluczone lub wykluczone kompleksy w Shield 6.0 wznowiły działalność – nazywane są przemysłem i osłoną PFR 2.0. – Wiele z nich jest pomijanych, nawet popularne pierogi, zwykle robią pierogi, a ich produkcja znajduje się w czołówce polskich klasyfikacji – powiedział BAP.

A co z firmami założonymi po listopadzie?

– Z kolei wszystkie firmy powstałe po listopadzie 2019 zostały wykluczone, ponieważ nie mają możliwości corocznego porównywania strat, ponieważ jeszcze nie istnieją. Albo po tej dacie zaczęli więcej kompleksów i wyższym kosztem zwiększyli obroty – powiedział.

Jak zaznaczył Grzyb, Izba nie ma jeszcze informacji o sankcjach po testach. – Ale sposób ich przeprowadzania, czyli dwóch mężczyzn i pięciu policjantów z Sonebita, wskazuje, że ma to groźny efekt – ocenił.

Zdaniem eksperta enterprenuer Otwierają się, ponieważ nie mają nic do stracenia, a Prowadzenie sprzedaży nie uratuje wszystkich. – Tak, są lokale, które nie odczuwają spadku obrotów na zamku, ale są to sprawy osobiste, które są dobrze przygotowane i mają już solidną bazę klientów. W większości kampusów dostawa z dostawą pozwala zatrzymać część personelu, chociaż często to nie wystarcza. Podam przykład z Pythona, gdzie Właściciel dziesięciu restauracji, trzy już zamknęły – powiedział.

READ  Sędzia Igor Dulea. Biuro Prokuratora Krajowego wystąpi do Sądu Najwyższego o zezwolenie na przymusowe sprowadzenie sędziego Thule

Polska ma najniższy deficyt w UE. Są też dobre wieści o rynku pracy

Z danych Eurostatu wynika, że ​​Polska ma jeden z najniższych deficytów w Unii Europejskiej – Główny Ekonomista Ministerstwa Finansów Łukasz …

Zobacz też

Jak zaznaczył Sekretarz Izby, jeśli nic się nie zmieni na korzyść ofiar zamykania restauracji, to do końca marca restauracje złożą pozew zbiorowy przeciwko rządowi. – Chcemy, aby do tej sprawy włączyło się co najmniej 650 przedsiębiorców. Wynika to z kosztów, ponieważ wniesienie sprawy wymaga opłaty w wysokości 200 000 Rs. W jednym przypadku zł opłaty sądowe, koszty biura – wyjaśnił.

Jak dodał, branża ma świadomość, że zamknięcie może zostać przedłużone do końca I kwartału.

„Postanowiłem otworzyć 70-80 obiektów”

Piątek, wiceminister rozwoju, pracy i technologii Olga Seminyuk „W całym kraju w branży gastronomicznej działa 70-80 placówek, które mimo ograniczeń zdecydowały się na otwarcie” – powiedział Polsat News.

Od 28 grudnia ubiegłego roku, początkowo do 20 stycznia 1721 r., Wprowadzono dodatek Ograniczenia W związku z infekcją koronawirusem – m.in. Zamykanie hoteli, ograniczanie funkcjonowania centrów handlowych i stoków narciarskich. Ograniczenia zostały następnie przedłużone do 30 stycznia.

Źródło:

#Sanopit


# Lokalne


# Gastronomia


# Akcja


#Koroniczny krzyż


# Koronawirus


# Szerzenie międzynarodowe

Henry Herrera

„Irytująco skromny fanatyk telewizyjny. Totalny ekspert od Twittera. Ekstremalny maniak muzyczny. Guru Internetu. Miłośnik mediów społecznościowych”.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *