Wirus koronowy i restauracje. 20 tys. Wystartowało ponownie w styczniu | Informacje o DVP

Sekretarz Generalny Polskiej Izby Gospodarczej Gastronomii (IGP) Sawomir Crisp szacuje, że nawet 20 tys. Wykluczonych i wykluczonych przedsiębiorców gastronomicznych w tarczach pomocowych wznowiło działalność po 18 stycznia.

„Hasło, że firmy upadają, nie znajduje potwierdzenia w danych”

Hasło, że firmy spadają, nie znajduje potwierdzenia w danych – powiedział Marek Niduzak, wiceminister rozwoju, pracy i technologii Sezmilu.

Zobacz też

Jak podkreśla Chaomir Crisp, Izba otrzymała te informacje sanepid W ciągu jednego dnia przeprowadził ponad 1300 testów na ponownie otwartym kampusie, stąd wielkość otworów.

– W tym miejscu należy podkreślić Wykluczone lub wykluczone kompleksy w Shield 6.0 wznowiły działalność – nazywane są przemysłem i osłoną PFR 2.0. – Wiele z nich jest pomijanych, nawet popularne pierogi, zwykle robią pierogi, a ich produkcja znajduje się w czołówce polskich klasyfikacji – powiedział BAP.

A co z firmami założonymi po listopadzie?

– Z kolei wszystkie firmy powstałe po listopadzie 2019 zostały wykluczone, ponieważ nie mają możliwości corocznego porównywania strat, ponieważ jeszcze nie istnieją. Albo po tej dacie zaczęli więcej kompleksów i wyższym kosztem zwiększyli obroty – powiedział.

Jak zaznaczył Grzyb, Izba nie ma jeszcze informacji o sankcjach po testach. – Ale sposób ich przeprowadzania, czyli dwóch mężczyzn i pięciu policjantów z Sonebita, wskazuje, że ma to groźny efekt – ocenił.

Zdaniem eksperta enterprenuer Otwierają się, ponieważ nie mają nic do stracenia, a Prowadzenie sprzedaży nie uratuje wszystkich. – Tak, są lokale, które nie odczuwają spadku obrotów na zamku, ale są to sprawy osobiste, które są dobrze przygotowane i mają już solidną bazę klientów. W większości kampusów dostawa z dostawą pozwala zatrzymać część personelu, chociaż często to nie wystarcza. Podam przykład z Pythona, gdzie Właściciel dziesięciu restauracji, trzy już zamknęły – powiedział.

READ  Unia walczy z gigantami. Surowe kary

Polska ma najniższy deficyt w UE. Są też dobre wieści o rynku pracy

Z danych Eurostatu wynika, że ​​Polska ma jeden z najniższych deficytów w Unii Europejskiej – Główny Ekonomista Ministerstwa Finansów Łukasz …

Zobacz też

Jak zaznaczył Sekretarz Izby, jeśli nic się nie zmieni na korzyść ofiar zamykania restauracji, to do końca marca restauracje złożą pozew zbiorowy przeciwko rządowi. – Chcemy, aby do tej sprawy włączyło się co najmniej 650 przedsiębiorców. Wynika to z kosztów, ponieważ wniesienie sprawy wymaga opłaty w wysokości 200 000 Rs. W jednym przypadku zł opłaty sądowe, koszty biura – wyjaśnił.

Jak dodał, branża ma świadomość, że zamknięcie może zostać przedłużone do końca I kwartału.

„Postanowiłem otworzyć 70-80 obiektów”

Piątek, wiceminister rozwoju, pracy i technologii Olga Seminyuk „W całym kraju w branży gastronomicznej działa 70-80 placówek, które mimo ograniczeń zdecydowały się na otwarcie” – powiedział Polsat News.

Od 28 grudnia ubiegłego roku, początkowo do 20 stycznia 1721 r., Wprowadzono dodatek Ograniczenia W związku z infekcją koronawirusem – m.in. Zamykanie hoteli, ograniczanie funkcjonowania centrów handlowych i stoków narciarskich. Ograniczenia zostały następnie przedłużone do 30 stycznia.

Źródło:

#Sanopit


# Lokalne


# Gastronomia


# Akcja


#Koroniczny krzyż


# Koronawirus


# Szerzenie międzynarodowe

Henry Herrera

„Irytująco skromny fanatyk telewizyjny. Totalny ekspert od Twittera. Ekstremalny maniak muzyczny. Guru Internetu. Miłośnik mediów społecznościowych”.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back to top