Landsat 9, najpotężniejszy satelita NASA, zostanie wystrzelony w poniedziałek z typu Landsat “go”.

NASA zezwoliła na wystrzelenie swojego najnowszego potężnego satelity obserwacyjnego Ziemi na orbitę z wybrzeża Kalifornii w poniedziałek (27 września).

Satelita, nazwany Landsat 9, jest w drodze do startu z bazy sił kosmicznych Vandenberg na szczycie rakiety Atlas V dostarczonej przez United Launch Alliance. Start jest skierowany na 14:12 EDT (11:12 PDT lub 1812 GMT)

Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top