Burger Superiority wprowadza się do Odessy Diner

Nowy dom burgera Superriti.
Zdjęcie: James i Carla Murray

Jak każdy, kto trzyma się w jakimś ludzkim cieście, próbując usiąść w Brooks Headley super burger Powie ci, że bez wątpienia wegetariańskiej i wegańskiej Mekce przydałoby się kilkaset dodatkowych metrów kwadratowych. „Byliśmy daleko poza tą przestrzenią w dniu, w którym otworzyliśmy się sześć i pół roku temu”, mówi Headley. I tak, chociaż nikt nie lubi oglądać z bliska ikony sąsiedztwa, upadek całodobowej restauracji w Odessie naprzeciwko Tompkins Square Park na Ave. dał Hedley szansę, która była prawie zbyt piękna, aby mogła być prawdziwa.

Pod względem kosmicznym ruch ten przypomina trochę wymianę Mini Coopera na Chevroleta Silverado, a Hedley jest z tego powodu dość zachwycony. „Odessa zawsze była przestrzenią moich marzeń” – mówi. Marzy o tym, że oprócz tego, że jest duży, jest w pełni umeblowany i gotowy do pracy. „Nie jest stary, zakurzony, duży i wymaga modernizacji” – mówi. „Uważam to za absolutnie piękne – licznik napojów, bar satelitarny i stanowisko kasowe. W ogóle nie planuję tego zmieniać.” Oglądając budynek, zdziwił się, widząc trzy świetliki, których wcześniej nie zauważył, w tym jeden w kuchni. I choć urządzenia nie są do końca wyrafinowane, nie są też staromodne: kabiny, kontuary i restauracja gestalt nadają sens prostemu, skromnemu stylowi Superiority.

Podczas obsługi stołu talerze obiadowe na materiały eksploatacyjne i ponad 60 do 75 miejsc (w zależności od statusu wirusa) Stanowi to poważną zmianę dla marki Superiority, ponieważ większa kuchnia pozwoli szefowi kuchni i jego zespołowi na większą swobodę w tym, co mogą gotować i kiedy. „Istnieją różne rzeczy, których nie możemy robić w pomieszczeniach, takich jak wegańskie babeczki, i są rzeczy, które możemy robić tylko raz w tygodniu, takie jak naleśniki, które możemy teraz robić cały czas” – mówi Headley. „Może dostanę nawet frytki. Czy w ogóle umiem obsługiwać frytkownicę?”

READ  Turyści pomagają naukowcom znaleźć mikrodrobiny plastiku na odległych arktycznych plażach

A lada oferuje bardzo atrakcyjne ustawienie fontanny sodowej, biorąc pod uwagę doświadczenie Headleya w lodach i naparze. (Poprzednie pomysły cukierników dotyczyły już możliwości klasycznego podziału banana.) Oczywiście, pomimo ustawienia szybkiej obsługi i częstych linii w pierwotnej lokalizacji, supremacja zawsze emanuje gościnnością i dobrym sąsiedztwem, nawet w obecnym wcieleniu, jako operacji na wynos. Społeczność Superiority Burger pozostała spójna przez całą pandemię, zamawiając w przedsprzedaży zestawy posiłków, jeśli są dostępne, a także cotygodniowe kufle lodów, czekając cierpliwie w społecznie rozmieszczonych grupach na chodniku na smażone tofu i kanapki z kapustą.

Headley mówi, że będzie musiał zamówić nowy sprzęt kuchenny i przewiduje, że zajmie co najmniej pięć miesięcy – być może więcej, w przypadku problemów z łańcuchem dostaw – zanim nowa supremacja otworzy swoje drzwi. Plan jest taki, aby najpierw uruchomić usługę kolacji, a następnie otworzyć ją na lunch i śniadanie (tak, śniadanie!). Prawdopodobnie zrezygnuje z dodatkowej przestrzeni kuchennej, którą wynajmuje na 9th Street, ale zachowa oryginalny sklep dla przedmiotów, które jeszcze nie zostały zidentyfikowane. Ale biorąc pod uwagę różnorodne zainteresowania szefa kuchni, który zaczynał swoją karierę od wypieków, a następnie stał się sławny dzięki wegetariańskim hamburgerom, focaccii, potrawom wegetariańskim i jednemu z najlepszych sezonowych dań z Greenmarketu, robionych dzisiaj gdziekolwiek, nie ma nic do powiedzenia.

Najpierw jednak skupi się na ekspansji. „Chcę, żeby to było miejsce dla sąsiedztwa” – mówi Headley. „Mieliśmy w dzielnicach normalnych ludzi, którzy są szaleni, prześladowani i tak lojalni, a oni utrzymywali nas na powierzchni, robiąc na wynos od czasu ataku COVID. Teraz będą mogli, wiesz, usiąść! Oni zasługują na to!”

119 al. A, nr. Św. Marks R.

Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *