200-letni młyn do mąki Arva został wyprzedany i będzie nadal działał z kilkoma nowoczesnymi zwrotami akcji

Arva Flour Mill został sprzedany londyńskiemu biznesmenowi, który zobowiązał się do kontynuowania działalności, a także do rozszerzenia produkcji mąki bezglutenowej i ewentualnie dodania gorzelni lub winnicy.

„Za każdym razem, gdy odwiedzam nieruchomość, czuję się szczęśliwy” – powiedział nowy właściciel, Mark Rinker, który przejął zakład od Mike’a Matthewsa, którego rodzina prowadzi firmę od czterech pokoleń, od 1919 roku.

„To dla mnie bardzo szczególne miejsce” – powiedział Rinker dla CBC News, dodając, że rodzina jego ojca była silnie związana z Arvą i że odwiedzał posiadłość jako młody człowiek.

Kiedy na początku tego lata młyn do mąki na wodę trafił do sprzedaży, deweloperzy z Toronto, Vancouver i Chin cieszyli się zainteresowaniem. Wizją Rinkera jest utrzymanie bieżni w ruchu, przy jednoczesnym dodaniu kilku nowych zwrotów akcji.

„Chcę, aby fabryka pozostała otwarta i chcę, aby ta 200-letnia historia trwała dalej. To szósta najstarsza firma w Kanadzie, co gwarantuje mi”, powiedział Rinker CBC News. „To piękny kawałek ziemi i wezmę odpowiedzialność za 100-procentowe zarządzanie ziemią, utrzymując ją tak, jak zawsze. Chcę zachować dziedzictwo firmy i mienia”.

Rinker zatrudnił kogoś, kto wiedział, jak korzystać z oryginalnych maszyn, co wcześniej Matthews musiał zrobić sam.

Mike Matthews, były właściciel Arva Floor Mill, z nowym właścicielem Markiem Rinkerem i jego synem Matthew Rinkerem, którzy również będą zaangażowani w biznes. (Dostarczone przez SAGCOM)

„Wizja Marka dotycząca poszanowania i kontynuowania spuścizny tego, co nasza rodzina zbudowała w ciągu ostatnich 100 lat, była dla nas najważniejsza” – powiedział Matthews. „Cieszymy się, że fabryka będzie nadal działać i jest w rękach miejscowej ludności”.

Nowa automatyzacja zostanie wprowadzona do młyna do mąki bezglutenowej, czego nie można było zrobić w zabytkowym obiekcie.

„To duży przemysł w Kanadzie – handel mąką to 2,3 miliarda dolarów” – powiedział Rinker.

Możliwa winiarnia i destylarnia

Rinker powiedział, że mikroklimat na terenie posiadłości i zbocze na ziemi mogą sprawić, że będzie to idealne miejsce dla pierwszej winnicy w hrabstwie Middlesex. Współpracował z analitykiem gleby z Brock University, aby opracować możliwości posiadania trzech akrów trawnika na nieruchomości. Innym pomysłem, powiedział Rinker, jest destylacja przy użyciu ziarna, które trafia do młyna.

„Moja wizja jest taka, że ​​mogę zobaczyć dodatkowych sprzedawców detalicznych na miejscu i partnerów od gospodarstwa do stołu, którzy mogą stworzyć więcej miejsca docelowego dla ludzi, którzy chcą piekarza, rzeźnika lub produktów ekologicznych”.

Rinker powiedział, że turbiny młyna wodnego zostaną zmienione w celu sprzężenia z generatorem, aby nieruchomość mogła być produktem neutralnym pod względem emisji dwutlenku węgla.

Najstarszy młyn do mąki na wodę w Kanadzie. (arvaflourmill.com)

READ  Air Canada ogłosiła, że ​​nieszczepieni pracownicy mogą zostać zwolnieni po 30 października

Elise Haynes

„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top