Narzędzia osobiste
Jesteś w: Start Forum Różne postępy w tańcu zależne od instruktora??

postępy w tańcu zależne od instruktora??

przez astika Ostatnio zmodyfikowane 2010-01-19 13:35
Powrót do Różne

postępy w tańcu zależne od instruktora??

Dodany przez astika w 17.Styczeń 2010 16:14

Jestem ciekawa waszego zdania na ten temat. Ile waszym zdaniem jestnaszej zasługi, talentu a ile zależy od instruktora jeśli zaczynamy się uczyć jakiegoś tańca??? Moim zdaniem bardzo dużo zależy właśnie od instruktora, bo jeśli ktoś jest dobrym nauczycielem, potrafi z pasją przekazać swoją wiedzę naka tańca staje się łatwiejsza i przyjemniejsza;) Ja mam okazję uczestniczyć w zajęciach tańca brzucha, które są prowadzone przez Sarę Damm i muszę przyznać, że mimo tego, że moja gracja jest mniej więcej taka sama jak u kaczki, dzięki Sarze robię coraz większe postępy. Zajęcia prowadzi w taki sposób, że potrafi zachęcić do tańca, zaraża swoją pasją, a dodatkowo w bardzo indywidualny sposób podchodzi do każdej uczennicy. Dlatego myślę, że duże znaczenie w tym, żeby się nauczyć dobrze tańczyć ma to, kto teo tańca uczy. A jakie jest wasze zdanie na ten temat??

Re: postępy w tańcu zależne od instruktora??

Dodany przez Michalina Szpakowska w 19.Styczeń 2010 14:35

Z całą pewnością bardzo dużo w nauce tańca zależy od nauczycielki. Oczywiście nie można powiedzieć, że wszystko bo byłoby to lekką przesadą bo przecież nasze predyspozycje też są tutaj bardzo istotnym czynnikiem. Niemniej jednak niejednokrotnie nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, że takie predyspozycje posiadamy a dobry nauczyciel udowodni nam, że tak jest i wydobędzie z nas to co w tańcu jest potrzebne. W przypadku tańca brzucha na pewno ciężko jest na początku się przełamać żeby wykonywać te wszystkie kobiece i zmysłowe ruchy, bo stojąc przed lustrem i widząc swoje komiczne próby fajnego poruszania się po prostu się wstydzimy i odpuszczamy. Miałam przyjemność uczestniczyć w zajęciach z Sarą Damm, która na każdą mojąkrytyczną wypowiedź kierowaną w kierunku swoich karkołomnych ruchów krytykowała moje podejście i twierdziła, że jest super tylko powinnam np. ładniej wypiąć biust, "zamknąć" miednicę i szerzej rozłożyć ręce i wtedy od razu ruchy stają się ładniejsze. I to jest profesjonalne podejście do uczniów - pozwolić uwierzyć, że naprawdę potrafimy!

Funkcjonalność forum działa w oparciu o Ploneboard
Akcje Dokumentu